A jog és a számok tükrében – a COVID hatásai a szociális rendszerre

2021. June 10. 10:00
nincs helyszín megadva
A rendezvényről

A Munkajogi Szakág szervezésében: 

HÉT HÉTEN ÁT – HATSZOR JOGLINE

Továbbképzés-sorozat a hivatásunkhoz szükséges aktuális tudáshoz – ügyvédi, jogtanácsosi kreditpontokért 

MUNKAJOG – BÜNTETŐJOG – SZOCIÁLIS JOG

 

A képzési sorozat ötödik előadása: A jog és a számok tükrében – a COVID hatásai a szociális rendszerre

Június 10. csütörtök 10-től 12 óráig.

Előadó: Gellérné dr. Lukács Éva, adjunktus (ELTE Nemzetközi Magánjogi és Európai Gazdasági Jogi Tanszék) ügyvéd (Gellér és Bárányos Ügyvédi Iroda)

A COVID – számos egyéb súlyos hatása mellett – nagy kihívás elé állította a világ országait, és ez alól a fejlett államok sem kivételek. Különösen igaz ez a szociális ellátórendszerre, amelynek feladata, hogy az arra rászorulókat, a nélkülözőket segítse. Rászorulók alatt ebben a megközelítésben nemcsak a társadalom peremén élőket értjük, hanem tágabb értelemben mindenki ide tartozhat, akinek nem várt nehézsége támadt a COVID miatt: pályakezdőként nem talál állást, munkanélkülivé válik, nem tudja finanszírozni azokat a szolgáltatásokat (pl. internet), amelyek a gyerekek oktatásához kellenek, egyébként kiesik a jövedelme, pszichológiai tanácsadásra van szüksége stb. Egyrészt tehát növekszik az igény a támogatásra a lakosság körében, egyidejűleg ugyanakkor csökkennek az állami források is, ezért a kormányzati támogatásokat priorizálni kell. Ezen ördögi kör néhány eleméről szól az előadás, az elérhető statisztikai adatok alapulvételével.

Az előadáson történő részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet 2021. június 9-én 16 óráig - a szabad helyek függvényében - van lehetőség megtenni.

A kétórás képzésen történő részvételért 2 kreditpont írható jóvá.

 

Személyes adatait az egyleti  tagsági jogok gyakorlása, kommunikáció, illetőleg egyleti rendezvényeken, képzéseken történő részvételek érdekében, az Egylet alapszabálya, vagy az Ön hozzájárulása alapján, illetve képzések esetén az akkreditáló szervezet előírásainak megfelelően kezeljük. Azokat reklám céljára nem használjuk, nem hozzuk nyilvánosságra és másoknak sem adjuk át.