Egy meghatározó jognyilatkozat gyakorlata – a munkáltatói felmondás

2021. May 27. 14:00
nincs helyszín megadva
A rendezvényről

A Munkajogi Szakág szervezésében: 

HÉT HÉTEN ÁT – HATSZOR JOGLINE

Továbbképzés-sorozat a hivatásunkhoz szükséges aktuális tudáshoz – ügyvédi, jogtanácsosi kreditpontokért 

MUNKAJOG – BÜNTETŐJOG – SZOCIÁLIS JOG

 

A képzési sorozat harmadik előadása: Egy meghatározó jognyilatkozat gyakorlata – a munkáltatói felmondás

Május 27. csütörtök 14-tól 16 óráig.

Előadó: dr. Lőrincz György, ügyvéd (Lőrincz Ügyvédi Iroda) elnök (Magyar Munkajogi Társaság)

A munkaügyi perek mintegy negyede a munkáltatói felmondással szembeni munkavállalói kereset alapján indul, s az elmúlt évek adatai szerint hozzávetőleg a fele sikeres, azaz a bíróság valamilyen okból megalapozatlannak tartja a munkáltató felmondását. Ennek vélhetőleg az az oka, hogy a Munka Törvénykönyve több tartalmi követelményt támaszt a munkáltatói felmondással szemben, s az ezeknek való megfelelés a gyakorlatban nehézséget okozhat. Az előadás elsősorban ezen tartalmi követelményeket (különösen az indokolás világossága és okszerűsége, az indok megfelelősége) és az ehhez kapcsolódó bírói gyakorlatot tekinti át. Ezen túlmenően kitér az utóbbi időben felmerülő kérdésekre is. Például alapos felmondási ok-e a munkavállaló közösségi médiumban a munkáltatót érintő bejegyzése, vagy lehet-e a munkáltatói felmondást e-mailben közölni? 

Az előadáson történő részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet 2021. május 26-án 16 óráig - a szabad helyek függvényében - van lehetőség megtenni.

A kétórás képzésen történő részvételért 2 kreditpont írható jóvá.

 

Személyes adatait az egyleti  tagsági jogok gyakorlása, kommunikáció, illetőleg egyleti rendezvényeken, képzéseken történő részvételek érdekében, az Egylet alapszabálya, vagy az Ön hozzájárulása alapján, illetve képzések esetén az akkreditáló szervezet előírásainak megfelelően kezeljük. Azokat reklám céljára nem használjuk, nem hozzuk nyilvánosságra és másoknak sem adjuk át.