Konszenzus vagy konfliktus: Az európai intézmények és a tagállamok viszonya, különös tekintettel a bírók közötti dialógusra

Károli Szabadegyetem előadássorozat első alkalom
2022. May 25. 18:00
Károlyi-Csekonics Palota (1088 Budapest, Reviczky utca 6.)
A rendezvényről

Károli Szabadegyetem címmel tudományos és aktuális témák közérthető formában ismeretterjesztő előadássorozatot indít a Károli Gáspár Református Egyetem a Magyar Jogász Egylettel együttműködésben.

Az első előadást Dr. Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke tartja:
Konszenzus vagy konfliktus - Az európai intézmények és a tagállamok viszonya, különös tekintettel a bírók közötti dialógusra” címmel. 
Időpontja: 2022. május 25, szerda délután 18 óra 
Házigazda és beszélgető partner Prof. Dr. Trócsányi László az KRE egyetem rektora, a Magyar Jogász Egylet elnöke, európai parlamenti képviselő.   
Helyszín: Károlyi-Csekonics Palota (1088 Budapest, Reviczky utca 6.)

Az egy órás előadásért 1 kreditpont szerezhető.

Regisztrálni 2022.05.24. 16 óráig van lehetőség (a szabad helyek függvényében.)

Az ismeretterjesztő és tudományos előadásokra regisztráltak számára történelmi vezetett séta lehetőségét is kínálja az egyetem az előadás helyszínén a Károlyi-Csekonics palotában 17 órától.

A hiánypótló rendezvénysorozat célja, hogy a Károli Gáspár Református Egyetem – alapfeladatának megfelelően, a szellemiségével és küldetésével összhangban – teret biztosítson a tudásra vágyóknak. A Károli Szabadegyetem (KSZE) – közérthető előadásaival – egyetemünk hallgatóin kívül minden olyan kedves érdeklődőre számít, aki nyitott a világra és a mindennapi életünket átszövő kérdések mélyebb megértésére vágyik. 

A Károli Szabadegyetem rendezvényein az adott tudományterület neves képviselői – köztük a Károli Gáspár Református Egyetem jeles oktatói, nagyhírű professzorai aktuális témákról, jelenségekről és azok a társadalmi, gazdasági, tudományos, kulturális és hitéleti kérdésekben a világot és az emberek életében kiváltott változásokról, hatásáról tartanak előadásokat. 

A mindenki számára nyitott rendezvények végén a témához kapcsolódó kérdésekre is lesz lehetőség. 

A Károli Egyetem ismeretterjesztő sorozata a tanév során havonta egy alkalommal kerül majd megrendezésre, az esti órákban. Az előadások helyszíne az egyetem korszerűsített Reviczky utcai épülete, mely a Károlyi-Csekonics Palota gyönyörűen felújított épületével együtt ad otthont az előadások megtartásának. 

A KRE egyetem ténylegesen is megnyitja kapuit azok elött akik kíváncsiak, nyitottak, felelősen gondolkodnak és érdeklődnek napjainkat, sorsunkat érintő témák iránt.