Új világ: perek, nem-perek és végrehajtások a veszélyhely...

2020. May 13. | Távoktatás - "home office"

Adatlap

Dátum
2020-05-13 13:00

Részvétel
regisztrációhoz kötött, ingyenes

Kreditpontok
Ügyvédek: 4 kreditpont

Előadók

Dr. Pribula László Debreceni Ítélőtáblai kollégiumvezető egyetemi tanár (DE ÁJK Polgári Eljárásjogi Tanszék)
Dr. Jaszenovitsné Kósa Csilla tanácselnök Fővárosi Törvényszék
Dr. Udvary Sándor végrehajtó (habilitált egyetemi docens Károli Gáspár Református Egyetem) - a Magyar Jogász Egylet Polgári Eljárásjogi Szakosztályának elnöke
A rendezvényről

Három neves gyakorló jogalkalmazó mutatja be a veszélyhelyzet és a "kivezetése" jogát a peres nem peres és végrehajtási eljárásokban. Erre az ismeretre a veszélyhelyzet elmúltával is szükségünk lesz. Elhelyeztük az anyagban a veszélyhelyzet kivezetéséről szóló törvény ("Lexodus")  tervezete alapján készített újabb előadást is, melyhez kérdéseket is csatoltunk. 

A "hangos" (az előadók szöveg-alámondásával, magyarázataival, kifejtéseivel lejátszható) fájlokat bárki szabadon letöltheti. Kreditpont csak sikeres tesztkitöltésért jár! Vizsgázzon! 

(1) regisztráljon az eseményre (ha már bejelentkezett felhasználó, elég egy kattintás a lap alján. Ha először jön, regisztráljon (jobb felső sarok, a vonaltól jobbra)

(2) töltse le a 4 előadás fájljait és figyelmesen hallgassa meg az előadásokat (a lejátszás bármikor megszakítható, vagy újra indítható). 

(3) 2020. július 15-ig bármikor lépjen vissza a képzési felületre emailcím + jelszós bejelentkezéssel >jobb felső sarok az emberkétől balra > "személyes menü" > "képzéseim" és  ott legalul találja a "Tudás ellenőrzése" alatt a tesztlapokat

(4) a kitöltés megszakítható, az egyes témacsoportok bármilyen sorrendben elvégezhetők.  Sikertelen kitöltés esetén kérjen új tesztlapot és próbálja újra, amíg a minimumpontszámot el nem éri! 

Ha a minimumpontszámot elérte, a vizsga sikeres. A 4 kreditpontot jelentjük a MÜK OAB-nak és elektronikusan pár nap alatt - de legkésőbb az időkapu bezárása után -  kreditigazolását feltöltjük a belépéskor lenyitható személyes menüjábe. 

Személyes adatait az egyleti  tagsági jogok gyakorlása, kommunikáció, illetőleg egyleti rendezvényeken, képzéseken történő részvételek érdekében, az Egylet alapszabálya, vagy az Ön hozzájárulása alapján, illetve képzések esetén az akkreditáló szervezet előírásainak megfelelően kezeljük. Azokat reklám céljára nem használjuk, nem hozzuk nyilvánosságra és másoknak sem adjuk át.

A KREDITIGAZOLÁSOKAT JÚLIUS 20-IG TÖLTJÜK FEL A RÉSZTVEVŐ SZEMÉLYES MENÜJÉBE ÉS A KAMARAI NYILVÁNTARTÁSBA

A MÜK a rendezvényt 4 kreditponttal vette nyilvántartásba.
Program

Veszélyhelyzeti perrend 

Határidők a veszélyhelyzet alatt a polgári peres és nemperes eljárásokban

Végrehajtás a veszélyhelyzet idején

Lexodus 2020 (a különleges jogrend kivezetésének várható civil eljárásjogi szabályai a benyújtott törvénytervezet alapján)

Letölthető előadás anyagok


Magyar Jogász Egylet